Esztétikai Sebészet 

Az esztétikai sebészet tágabb fogalmába rengeteg és számos olyan műtét sorolható bele, amelyek célja egy normális, vagy a korábbinál egy optimálisabb és esztétikusabb külső megkaparintása. Ezek az esztétikai sebészet tevékenységén belül létrejövő beavatkozások minden területen speciális szaktudást követelnek meg, a páciens bőrének és szöveteinek megfelelő előzetes kivizsgálását, pontos vágásvezetési és varratvezetési technikákat a műtét utáni hegesedés minimalizálása végett. Az esztétikai sebészet területén kivitelezett beavatkozások választékait a rendelkezésünkre álló eszközök, a más és más testrészek kialakítása folyamán alkalmas forradalmi anyagok, valamint a legújabb sebészi technikák felfedezése nagy mértékben kiszélesítette.

Az esztétikai sebészet területén történő beavatkozásokat a legtöbb esetben az arcon hajtják végre, a célunk pedig a szépséghibák eltüntetése, a makulátlan arcbőr és az egyes alaki hibák kijavítása.

Esztétikai sebészet

Sokan azt gondolják, hogy az esztétikai sebészet tevékenységi köre minden, emberi testen külsőleg fellelhető probléma korrigálására vonatkozó területet foglal magában. Azonban ez nem így van, három, egymáshoz eléggé közelálló szakterület létezik, amelyek mind más és más területet vesznek kezelés alá, ezért nem mindent az esztétikai sebészet végez el. Az esztétikai sebészet elsősorban a születési hibákat és a bőrhibákat korrigálják, például ők végzik a szemölcsök, anyajegyek eltávolítását, és a zsírleszívás folyamatát is. Az esztétikai sebészet elsősorban a helyreállításra törekszik. Például, ha Ön ha fiatalítani szeretné a megjelenését, vagy egy előnyösebb külsőre vágyik, akkor az esztétikai sebészet lesz a legjobb döntés.