Alézersebészeti eljárással történő anyajegy-, szemölcseltávolítás rendkívülgyors, pontos a késsel való kimetszéssel szemben, és a gyógyulás is jelentősenmegrövidül; a műtéti heg hamar eltűnik, emléket sem hagyva maga után. Ez nagyonjól hangzik, ugye? Vajon mennyi lehet a lézersebészet ára, ha muszáj igénybevenni?

Manapságegyre népszerűbb a különböző pigmentációk, bőrelváltozások, kinövések,szemölcsök és anyajegyek lézersebészeti úton történő eltávolítása. Miért ésmikor érdemes ezeket levetetni, és nem utolsó sorban, hogyan?

Valljukbe vagyunk néhányan, akik, ha tükörbe nézünk és például egy-egy rossz helyrekerült anyajegy néz vissza ránk, nem mindig tudunk teljesen őszintén mosolyttartani az arcunkon. Az anyajegyek egyébként alapvetően ártalmatlanok,megjelenhetnek egész életünk során, bármely testrészünkön bármikor. Van, hogycsak egy pici pötty, van, hogy egészen formás és akad olyan is, ami kiemelkedika bőrfelszínhez képest és hozhat akár szőrszálakat is. Ha Önnek is van nem túltetszetős anyajegye és mondjuk közeledik valamilyen fontos rendezvény, programidőpontja, ajánlott az anyajegyet – amennyiben nem rosszindulatú elváltozás –műtéti úton eltávolíttatni, amelyet megtehet akár a soproni lézersebészeten is.

Gondoljaát és döntsön a műtét módjáról! Késsel történő kimetszés, esetleglézersebészeti eljárás? Utóbbi mellett szól, hogy a lézernyaláb, amit célzottanaz anyajegyre, vagy sérült bőrfelületre visznek, koncentrált erős fény, mely akörnyéki bőrszöveteket nem bántja, nem károsítja. Gyorsan, akár azonnal azelőzetes vizsgálat után elvégezhető ilyen módon a műtét, melynek nyoma is hamargyógyul: napi egyszeri, legfeljebb kétszeri vizes kendős áttörléssel egy-kéthét alatt búcsút vehet a gondot okozó elváltozás emlékétől is. A műtét ráadásulnem jár vérzéssel, nem eredményez fertőzést és ahogy jött, fájdalommentesenmegy is el; nem kell semmilyen utólagos kellemetlenséggel számolni.

A„mikor”, „miért”, „hogyan” kérdéseket viszont érdemes megválaszolni ésalapos megfontolás után döntést hozni. Hogy az az elváltozás színében,formájában változik-e, okoz-e viszketést, fájdalmat, panaszt, vagy csakesztétikailag zavaró? Ha az szemölcs például, ami bizony vírusfertőzéseredménye és kezelés nélkül akár továbbterjedhet, újabb kitüremkedéseket hozvamagával, azt érdemes mindenképpen mielőbb eltávolíttatni. Válasszuk inkább ahagyományos, késes kimetszés módszerét, vagy a fentebb részletezett precízlézeres megoldást?

Nos, többbőrgyógyászati magánklinika ajánlja szolgáltatásai közt az utóbbit, kiélezveannak előnyeit, viszont eléggé változó árakon, plusz az előzeteskonzultáció és néhol a szükség esetén végzendő kontrollvizsgálat is feláras. Asoproni lézersebészeten azonban vannak kedvezmények, magánkórházunk garanciátis vállal, így ha mégis vissza kellene menni az operáció után egy ellenőrzővizsgálatra, azt költségmentesen elvégezzük, sőt egyes esetekben kiújulásesetén is van lehetőség térítésmentességre.

Mindennekmegvan tehát az ára, kérdés, hogy muszáj-e elvégeztetni a műtétet; ha igen,akkor nyilván meg kell fizetni az árát. Ilyenkor a fő szempont az, hogy mitnyerhet a páciens, természetesen az egészségén kívül, hiszen nem mindegy akórházi bánásmód, a kezelés időtartama és a lábadozás mikéntje sem.