A kozmetikai sebészet 5+1 legnagyobb félreértése

2017. 10. 16. 10:49

A dekoratívabb külsőelérése érdekében napjainkban már nemcsak a nők, hanem a férfiak is egyregyakrabban fordulnak szépségspecialistákhoz, hiszen az orvostudományfejlődésének köszönhetően újabb távlatok nyílnak meg a külsejük iránt igényesemberek előtt. Ma már nem okoz problémát, ha valaki elégedetlen a külsejével,felkeres egy erre szakosodott specialistát és rövid időn belül jobb kedvvelnézhet a tükörbe.

1.    Sokan azt hiszik, hogya kozmetikai sebészet Sopronban minden, emberi testen külsőleg megjelenőprobléma korrigálására vonatkozó területet felölel. Pedig ez nem így van,három, egymáshoz nagyon közelálló szakterület létezik, melyek mindegyik más-másterületet vesz kezelésbe, így nem mindent a kozmetikai sebész csinál. Aplasztikai sebész elsősorban a születési és bőrhibákat korrigálja, például őkvégzik a szemölcsök, anyajegyek eltávolítását, és a zsírleszívást is. Arekonstruktív sebészet elsősorban a helyreállításra törekszik. Például, haönnek égési sebbel járó balesete volt, akkor azt az ezen a területen praktizálósebész fogja önnek megoldani. Viszont ha fiatalítani szeretné megjelenését,vagy előnyösebb külsőt szeretne, akkor a kozmetikai sebészetre kell mennie.

2.    Tévedés, ha aztgondolja, hogy bármikor elvégzik önön a mellplasztikát a kozmetikai sebészetorvosai Sopronban. Amennyiben daganatos betegsége, szív- vagyvérnyomásproblémája van, esetleg súlyos fertőzésben szenved, biztosan nemfognak önnel foglalkozni. Minden műtéti beavatkozást, akár milyen nagyságú az,mindenképpen laborvizsgálat előzi meg.

3.    Bár az arcán maradthegek eltávolítása a külső megjelenésének korrigálása érdekében van, ezt aműveletet mégsem a kozmetikai sebész végzi, hanem a plasztikai sebészhez kellfordulnia. Ha viszont orr- vagy mellplasztikára, arcbőr-emelésre vagy esetleg aszemei alatti táskák eltüntetésére van szüksége, akkor nyugodtan forduljonSopronban a kozmetikai sebészethez, jó kezekben lesz.

4.    Ne gondolja, hogyszázszázalékos garanciát tudnak önnek biztosítani a kozmetikai sebészetenvégzett műveletre, akár Sopronban, akár máshol végzik a beavatkozást. Mintminden sebészeti beavatkozásnak, a kozmetikai sebészeten végzendő műtéteknek islehetnek szövődményei, felléphetnek komplikációk, amelyek az orvostól teljesenfüggetlenek.

5.    Ha azt gondolja, hogyérzéstelenítés nélkül fogják végrehajtani a beavatkozást, akkor tévúton jár.Minden sebészeti beavatkozás alkalmával minimum helyi érzéstelenítés történik.Ha komplikáltabb a művelet, akkor különböző altatásos módszerek is szóbajöhetnek.

+1.: Ne gondolja, hogya kozmetikai sebészeti beavatkozás árak csak az orvos munkájának értékétjelentik. Egy minőségi beavatkozáshoz szükséges egy jól felszerelt műtő,melynek fenntartási költsége is van. Az alkalmazott technikai eszközök, illetvea műtét során felhasználandó anyagok és kézi orvosi műszerek sora is nagyonfontos költségtételek, amelyek mind-mind azt a célt szolgálják, hogypácienseink kezelése a legmagasabb színvonalon történjen. No és persze nemfelejtkezhetünk el az orvos mellett dolgozó, kiválóan képzett és empatikusasszisztensekről sem, hiszen nálunk az is elsődleges szempont, hogy pácienseinka legjobb ellátásban részesüljenek.